Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ




Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

Αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός ότι όπου απουσιάζει η χάρη του Θεού δεν υπάρχουν μυστήρια. Αυτό είναι το θλιβερό κατάντημα του Παπισμού. Έχει απωλέσει τη χάρη του Θεού και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει στις τάξεις του ιερωσύνη. Υπάρχει αναμφίλεκτα πάπας με όλη του τη μεγαλοπρέπεια, στρατεία καρδιναλίων, “αρχιεπισκόπων», “επισκόπων” και φραγκοπαπάδων αλλά δεν υφίσταται χάρη του Θεού, ούτε, φυσικά, μυστήρια. Το λένε κι οι ίδιοι εξ άλλου: “Η χάρη είναι κτιστή». 

Όμως επειδή πρέπει να κυνηγάμε την αλήθεια, είμαστε υποχρεωμένοι να καταφεύγουμε πάντοτε σε γεγονότα και τεκμηρία. Σ’ αυτό μας βοηθά η εμπειρία του μοναχού Δαμασκηνού Γρηγοριάτη, που έζησε χρόνια στην Αφρική σας ιεραπόστολος και γνώρισε από κοντά το θέμα που περιγράφουμε. 

Περιστατικό α΄

 
Στα 2006 έφτασε στο Κολουέζι του Κονγκό μια μωαμεθανή με τα δυο της παιδιά, παράλυτα από την επίδραση της μαγείας. Ο χότζας του Μπουκάβου, -πόλεως του ανατολικού Κονγκό-, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε, μάλλον χειροτέρεψαν κι η απελπισμένη μάνα κατέφυγε στους Παπικούς. Ο φραγκόπαπας, ονόματι Ζιλμπέρ, της είπε ότι οι Παπικοί δεν θεραπεύουν δαιμονόπληκτους και ασθενείς από μάγια και την παρέπεμψε στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Όταν ο π. Ιάκωβος Μπάνζα κι άλλοι ορθόδοξοι ιερείς τους διάβασαν Εξορκισμούς, με τη χάρη του Θεού θεραπεύτηκαν. 

Περιστατικό β΄

 
Ο π. Παύλος, ιερέας στην επισκοπή Κατάγκα, άκουσε τον Παπικό Μαρκελλίνο το πιο κάτω συμβάν: Η αδελφή του για πολλές νύκτες κατά τα μεσάνυκτα έβλεπε καποιον να μπαίνει στο δωμάτιο της και να της φωνάζει να φύγει από το κρεββάτι του. Ταυτόχρονα  βρισκόταν στο τσιμεντένιο δάπεδο. Ο π. Παύλος είπε στο Μαρκελλίνο να καλέσει το φραγκόπαπα. “Τον κάλεσα ήδη", αποκρίθηκε, "χωρίς κανένα αποτέλεσμα”. Επέμενε να ζητά βοήθειααπό τον ορθόδοξο ιερέα. Μπροστά στην επιμονή του ο π. Παύλος κάλεσε την κοπέλα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην πόλη Λικάσι. Της διάβασε τους Εξορκισμούς και τη ράντισε με αγιασμό. Από τότε κανείς δεν την ξαναενόχλησε στον ύπνο της. 

Περιστατικό γ΄

 
Στην Κινσάσα, πρωτεύουσα της δημοκρατίας του Κονγκό, εγκαταστάθηκε ένας φραγκόπαπας από το Βέλγιο για να διαδώσει τον Παπισμό. Στο διπλανό όμως κτίριο κατοικούσε ένας μάγος. Το μέρος εκείνο, όπου έμενε, ήταν γεμάτο με ξύλινα αγάλματα, διαφόρων μεγεθών. Με δαιμονική ενέργεια ο μάγος έκανε αυτά τα άψυχα πράγματα να κινούνται, με αποτέλεσμα να ξεκουφαίνουν τη γειτονία από τη φασαρία που έκαναν. Ο φραγκόπαπας έκανε στην αρχή υπομονή, αλλά ο θόρυβος ήταν περαν από τα όρια της αντοχής του. Μια μέρα, λοιπόν, μπαίνει στο σπίτι του μάγου κι αρπάζει το πρώτο ξύλινο αγαλματάκι που βρίσκει μπροστά του και κάνει να το πετάξει στο πάτωμα. Όμως αυτό δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το χέρι του. Παρά τις προσπάθειες του, αυτό έμεινε πεισματικά κολλημένο στο χέρι του. Τότε αυτός ταπεινωμένος πήγε κι εκλιπαρούσε το μάγο να κάνει κάτι για ν’ απαλλακτεί από την ανεπιθυμήτη αυτή κατάσταση. Ο μάγος κάτι μουρμούρισε και το ενοχλητικό αντικείμενο έπεσε από το χέρι του φραγκόπαπα. Ανακουφίστηκε. Την άλλη μέρα τα μάζεψε και γύρισε στο Βέλγιο.

Περιστατικό δ΄

 
Όταν ο μακαριστός π. Κοσμάς Γρηγοριάτης είχε αρχίσει την Ιεραποστολή στο Κονγκό ένα ανδρόγυνο έφερε το διαμονισμένο παιδί του στον ιερέα να το θεραπεύσει. Εκείνος, μόλις έμαθε πως ήταν Παπικοί, τους παρέπεμψε στο φραγκόπαπα. Όταν πήγαν στο φραγκόπαπα κι αυτός άρχισε να διαβάζει τις ευχές του, το δαιμόνιο, με το στόμα του μικρού παιδιού, είπε προκλητικά σ’ αυτόν: “Ποιος είσαι συ, βρε Καπουτσίνε" (μοναχικό τάγμα του Παπισμου), "που έχεις τη δύναμη να με βγάλεις από το παιδι;” Κι αμέσως εγκατέλειψε το παιδί και ο φραγκόπαπας δαιμονίστηκε.  

Τα συμπεράσματα από τα πιο πάνω περισταστικά δεν θα τα βγάλω εγώ. Ανήκουν αποκλειστικά στον αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου