Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ! ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ;


Του θεολόγου Ανδρέα Κυριακού

Στα 2010 έγινε ένα ασύλληπτης έκτασης γεγογός στη Γουατεμάλα της Κεντρικής Αμερικής. Δεκάδες χιλιάδες Μάγια, πρώην αποστασιοποιημένοι Παπικοί, ζήτησαν να γίνουν δεκτοί στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Επικεφαλής τους ήταν ο π. Αντρές Γκιρόν. Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα βρίσκονται στην εξής κατάσταση: Εγιναν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας (στην Ιερά Μητρόπολη Μεξικού και Κεντρικής Αμερικής) με το μυστήριο του Χρίσματος. Γύρω στις 150 χιλιάδες Μάγια. Από την άλλη οι κληρικοί που διακονούν στην περιοχή είναι μόνο 8 ιερείς! Αρχές του 2014 απεβίωσε ο ιθύνων νους του όλου εγχειρήματος π. Αντρές Γκιρόν.

Γίνεται προσπάθεια να γίνει εκπαίδευση κατηχητών και κληρικών στο Τσέντρο Αποστόλικο στην πόλη Χουεχουετενάνγκο με προσφορά γνώσεων και υπηρεσιών από κληρικούς σταλμένους από τις ΗΠΑ.

Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στη Γουατεμάλα τρείς Ορθόδοξοι ιερείς με τις πρεσβυτέρες τους, μεταξύ των οποίων και ο π. Ιωάννης Τσάκος. Αξιος ο μισθός τους!

Ρίχνοντας μια ματιά σε ιστολόγια, που αναφέρονται στην Ορθοδοξία στη χώρα, εντόπισα -στο ιστολόγιο arquidiocesisortodoxa.org- το πιο κάτω εξωφρενικό σημείο. Το Σύμβολο της Πίστεως (Πιστεύω) στα Ισπανικά διαπίστωσα ότι διδάσκει την αίρεση του Φιλιόκβε!!! Ιδού το κείμενο στα Ισπανικά: Creo en el Spiritu Santo, Senor y dador de vida, que procede del Padre y del Hijo (i.e. FILIOQUE).

Ε, ΟΧΙ ρε παιδιά. Να κάνουμε τους καυμένους τους Μάγια Ορθόδοξους και να τους διδάσκουμε ξανά τον ΠΑΠΙΣΜΟ.

Δεν υπάρχει κάποιος να διορθώσει αυτό το τερατούργημα; Δεν μπορεί να μιλήσει κάποιος με τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού Αθηναγόρα;

Και κάτι άλλο. Μετά την κοίμηση του μακαριστού π. Αντρές Γκιρόν ανάγκη πάσα να πληρωθεί η θέση του με Επίσκοπο Γουατεμάλας. Πρέπει κάποιος ισπανόφωνος κληρικός να είναι παρών εκεί, ανάμεσα στους νεόφυτους Μάγιας για να ριζώσει το δέντρο της πίστεως.

Σίγουρα με την εισήγηση αυτή δεν έχουμε την πεποίθηση πως λύσαμε το πρόβλημα της μεγαλύτερης επιστροφής ανθρώπων στην Ορθοδοξία. Ομως πρέπει να γίνει πάραυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου