Orthodox Mission

Το Ιστολόγιο Orthodox Mission είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία ,φίλων της Ορθόδοξης Ιεραποστολής που στηρίζει τον σεβαστό μας αγιορείτη π.Θεολόγο ,
ο οποίος εργάστηκε θυσιαστικά και σιωπηρά στο Κονγκό.(Brazzaville)

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ




Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Αναφέρει Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αξώμης, που διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

“Η εορτή αυτή εις την από αιώνων Χριστιανική Αιθιοπία έχει ιδιαίτερη σημασία και εορτασμό διότι συμμετέχει όλος ο λαός με πολύ χαρά και ευσέβεια στην Αδδίς Αμπέμπα με πληθυσμό 4 εκατομμυρίων Χριστιανών τελείται προεξάρχοντος του Πατριάρχου Αιθιοπίας, της Ιεράς Συνόδου και τελείται εις ένα μόνο μέρος ιδίαν δεξαμενήν την οποίαν συγκεντρώνονται εν λιτανεία από τον Πατριαρχικόν Ναόν της Παναγίας φέροντες λείψανα Αγίων από 7 Ιερούς Ναούς. Η εορτή διαρκεί 3 ημέρες θρησκευτικώς, παρίστανται Υπουργοί του κράτους, Πρέσβεις διαφόρων κρατών και εκπρόσωποι Εκκλησιών διαφόρων Ομολογιών. 
Εφέτος προεξήρχεν ο Τοποτηρητής του Θρόνου Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ με Αρχιερείς και δεξιά του εις εξέχουσαν θέσιν ο Μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος ο οποίος έλαβε μάλιστα μέρος εις την ευλογίαν του Αγιασμού των υδάτων. 
Μετά το πέρας ο Τοποτηρητής του Θρόνου παρεκάλεσε επισήμως τον Σεβ Μητροπολίτη Αξώμης Πέτρο να απευθύνει λόγο εις τον Αιθιοπικόν λαόν όπερ και εγένετο και ήταν και μεγάλος ο ενθουσιασμός των χιλιάδων πιστών.”

Κυριολεκτικά "ιστορίες για αγρίους"! 

Ο ίδιος ο Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος έχει την εκκλησιαστική ασυνειδησία να δίδει στη δημοσιότητα Ανακοινωθέν στο οποίο καμαρώνει επειδή άγιασε με αρχιερατικά άμφια με τον Μονοφυσίτη Τοποτηρητή του Πατριαρχείου Αιθιοπίας τα ύδατα για την εορτή των Θεοφανείων που γιόρτασαν οι Μονοφυσίτες της Αιθιοπίας!!!

Πλήρης εγκατάλειψη Θεού!

Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας είναι προσωπικά υπεύθυνος να ανακαλέσει σε τάξη και να επιβάλει την προβλεπόμενη από τους Ιερούς Κανόνες ποινή της καθαίρεσης στον Σεβ. Αξώμης.

Μακαριότατε Αλεξανδρείας! Ουδεμία ολιγωρία εκ μέρους σας δεν είναι ανεκτή. 

Αυτό δεν είναι απλά συμπροσευχή! Ούτε καν προχωρημένη συμπροσευχή! Είναι τέλεση μυστηρίου με αρχιερατικά άμφια με αιρετικούς! 

Αν σιωπήσετε και αν δεν καταγγείλετε στη σύνοδο τον παρανομούντα Σεβ. Αξώμης είστε απολύτως συνυπεύθυνος για την δεινή του παράβαση.





Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟ




Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Σωτήριος λόγος”:

“Η προσπάθεια του πατρός Αθανασίου Χενεΐν αποδίδει καρπούς στον Πειραιά με την ευλογία και την καθηγεσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ που πριν από 5 μήνες περίπου τοποθέτησε τον πατέρα Αθανάσιο Χενεΐν (πλέον Χριστιανό Ορθόδοξο, πρώην προϊστάμενο και προερχόμενο από την Συρο-Κοπτική κοινότητα Αθηνών), εφημέριο και υπεύθυνο για την κατήχηση των Αράβων Χριστιανών της μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Παρά τις αντιξοότητες που μπορεί να αντιμετώπισε ο πατήρ Αθανάσιος λόγω της απομακρύνσεως του από την Πλάνη των Μονοφυσιτών και την επιστροφή του στους κόλπους της Ορθοδοξίας κατάφερε μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και πήρε μαζί του αρκετούς Άραβες, οκτώ εκ των οποίων ο Σεβασμιώτατος, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό ναό Θείας Μεταμορφώσεως Παλαιάς Κοκκινιάς (20/01/2013), έχρισε σε Χριστιανούς Ορθοδόξους. 

Στην Ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε το έργο του πατρός Αθανασίου και το παράδειγμα του, το οποίο πρέπει να είναι παράδειγμα μίμησης και για τους υπόλοιπους συμπατριώτες του. 

Έδωσε συγχαρητήρια και στους νεοφώτιστους και τους ευχήθηκε ο Θεός να δίνει κουράγιο σε αυτόν τον καινούργιο αγώνα τον οποίο ξεκινάν στην ζωή τους κάνοντας όσους περισσότερους γίνεται Χριστιανούς Ορθοδόξους.”

Το χρίσμα των πρώην Μονοφυσιτών και νυν Ορθοδόξων πιστών, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αποτελεί έμπρακτη απάντηση στις αποκαρδιωτικές οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν την ίδια μέρα στη Μητρόπολη Αξώμης (Αιθιοπίας) του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου ο τοπικός ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος  προέβη - ενδεδυμένος τα αρχιερατικά του άμφια - σε καθαγιασμό των υδάτων με τους Μονοφυσίτες της Αιθιοπίας.

Εύγε Σεβασμιότατε Πειραιώς, επειδή προμαχείτε για θέματα πίστεως και ανοίγετε το δρόμο και για τους άλλους ιεράρχες να αντιμετωπίσουν ορθοδόξως τους αιρετικούς αδελφούς μας που ακολουθούν τον Μονοφυσιτισμό.

1 σχόλιο:

  1. Εύγε και σε σας για τη δημοσίευση. Ο Χριστός να σας δυναμώνει και φωτίζει, και όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή